NYITVATARTÁS KÖZLEMÉNY: IGEN, MINDEN itt látható termék RAKTÁRUNKON VAN, és IGEN mi dolgozunk a járvány alatt is! Frissítések itt.

Keressen bátran, segítünk

Nyeregidomok

449 Ft + Áfa
Akciós ár:
570 Ft
Régi ár: 609 Ft
449 Ft + Áfa
Akciós ár:
570 Ft
Régi ár: 609 Ft
449 Ft + Áfa
Akciós ár:
570 Ft
Régi ár: 609 Ft
457 Ft + Áfa
Akciós ár:
580 Ft
Régi ár: 611 Ft
4 402 Ft + Áfa
Akciós ár:
5 591 Ft
Régi ár: 5 906 Ft

A nyeregidomok rendkívül fontos szerepet töltenek be az öntözéstechnikában és szórófejeink megfelelő, szakszerű telepítése során. Segítségükkel csatlakoztathatjuk a rotátorokat, szórófejeket a föld alatt futó KPE csőhálózat egy megadott pontjára. Hogyan tesszük ezt?

Először is kiválasztjuk azt a pontot a kertben, ahová az adott szórófejet telepíteni szeretnénk. Ezt követően a közelben, vagy pont az adott helyen levő csőre rászereljük a nyeregidomot. Ezt úgy tesszük meg, hogy rácsavarozzuk, erősen meghúzva a csavarokat. Ezt azért fontos megtennünk, nehogy elforduljon az illesztésnél az idom és értékes vizet veszítsünk, csöpögjön a rendszer. Miután ez megvan, a nyeregidom tetején található lyukon keresztül átfúrjuk a csövet, nagyon ügyelve arra, hogy ne fúrjuk át a másik oldalát is annak, mert ebben az esetben értelemszerűen szintén el fog folyni a víz, és új csőszakaszt kell az adott helyre lefektetnünk.

Ezek után az idom telepítése kész, jöhet a szórófejbekötés, mely röviden úgy zajlik, hogy a szórófejbekötő könyököt betekerjük a nyeregidomba, arra csatlakoztatjuk a bekötő csövet, melynek a másik végére szintén egy könyök kerül, mely aztán belemegy a szórófejbe. Így nem pont a nyeregidomnak a közvetlen közelében lesz a szórófej, a bekötő csőnek köszönhetően azt is elérhetjük, hogy változatos terepviszonyok mellett távolabbra tegyük a rotátort a csőtől.

Öntözőrendszer webáruházunkban kettő típusú KPE csőre szerelhető nyeregidom található. Ezek a sztenderd méretnek számító 25 mm-es és 32 mm-es típusok. A lyuk az idom tetején pedig ½”-os, vagy ¾”-os lehet. Ezek olyan bevált, általános szabványok, melyek az öntözéstechnikában a legelterjedtebbek.

Nálunk minden termék szigorú szelektálási folyamaton megy át, mire bekerül termékkínálatunkba, így ezeknél az idomoknál is stabilan működő, erős anyagösszetételű, megbízható öntözőrendszer alkatrész elemekről van szó. Megfelelő szerelésük, szakszerű telepítésük esetén hosszú évekig kiváló szolgálatot fognak tenni Önnek, elérve azt, hogy a rendszer tökéletesen beöntözze az év minden szakában kertjét, biztosítva a szép zöld növényzetet és pázsitot.

Az öntözőrendszer felülnézetes tervrajza és a szórófejek elhelyezkedése alapján pontosan látszik, hogy hány darab nyeregidomra lesz szüksége. Ha kérdése van azt illetően, hogy milyen méretű típus válasszon a kínálatból, nyugodtan kérjen segítséget kollégáinktól.

A nyeregidomoknak a telepítése tehát nem igényel kertészmérnöki diplomát, vagy előképzettséget, könnyűszerrel elvégezhető kezdő kertépítők által is. Ma már a nagy öntözéstechnikai márkák törekednek arra (mivel a lehető legszélesebb körben kívánnak terjeszkedni), hogy segítsenek egyszerű kezelésű és telepítésű eszközeikkel az átlag felhasználóknak, kezdő kertépítőknek is kiigazodni ebben a világban.

INGYENES
Öntözőrendszer Tervezés