Keressen bátran, segítünk

Könyökidomok

260 Ft + Áfa
Akciós ár:
330 Ft
Régi ár: 343 Ft
307 Ft + Áfa
Akciós ár:
390 Ft
Régi ár: 405 Ft
307 Ft + Áfa
Akciós ár:
390 Ft
Régi ár: 405 Ft
260 Ft + Áfa
Akciós ár:
330 Ft
Régi ár: 338 Ft
260 Ft + Áfa
Akciós ár:
330 Ft
Régi ár: 343 Ft
307 Ft + Áfa
Akciós ár:
390 Ft
Régi ár: 405 Ft
4 402 Ft + Áfa
Akciós ár:
5 591 Ft
Régi ár: 5 906 Ft

A csepegtető könyökidom a csepegtető csőhálózat kialakításának elmaradhatatlan eszköze. Gyakran fordul elő a csepegtető csőrendszer kialakítása során, hogy változatos irányba, változatos módon telepítjük csőrendszerünket. Ebben az esetben a csepegtető könyökidom jó szolgálatot tehet számunkra. Továbbá abban az esetben, ha balkonládába telepítünk és sűrű irányváltásra kényszerülünk viszonylag sok könyökidom felhasználásával tudunk szakszerű öntözőrendszert telepíteni.

A csepegtető rendszerek esetében nagyon fontos, hogy szakszerűen, megfelelő módon telepítsük az egyes elemeket. Az LPE csöveket nem szabad megtörni, éppen ezért is nagyon fontos a könyökidomok alkalmazása. Az öntözőrendszer és a csepegtetőrendszer felülnézetes tervrajza alapján pontosan láthatjuk, hogy hány könyök idom fog kelleni és azokat hova telepítsük. Ugyanakkor sokszor érdemes többet vásárolni ezekből a termékekből, egy kertépítőnek ugyanis elengedhetetlen kellékei a felszerelésének és alkatrész arzenáljának. Ráadásul csupán egy-két száz forintos tételekről lévén szó a könyök idom esetében, nem fog problémát okozni a beszerzésük.

Ezek az elemek strapabíró műanyagból készültek, melyek tökéletesen alkalmasak a csepegtetéses öntözés feladatát ellátni hosszú távon. A csepegtető rendszer elejére felszerelt nyomáscsökkentő gondoskodik róla, hogy ne eresszünk nagy, hálózati víznyomást a rendszerre, így az idomaink és LPE csöveink is védve maradnak.

Ezeknél a könyökidomoknál megtalálja a 16 mm-es és 20 mm-es vastagságúakat is, melyek tökéletesen passzolnak a megegyező méretű LPE cső típusokkal és egyéb szerelvényekkel, elemekkel. Az illesztéseknél figyeljünk még arra, hogy ½”-os, vagy ¾”-os csatlakozást szeretnénk az adott szakaszon, mindenesetre az sem baj, ha két elem nem fér össze méretben, mert áruházunkban kaphatóak a szűkítő egyenes toldók, melyek segítségével átmenetet képezhetünk a különböző átmérőjű alkatrészek között.

Minden egyes könyökidom jó szolgálatot tehet, ha el akarjuk valamilyen okból kifolyólag változtatni a víz útjának az irányát. Veteményeskerteknél, tujasoroknál, virágágyásoknál szinte biztosan szükségünk lesz ezekre az elemekre.

Az illesztéseket viszont jó alaposan húzzuk meg, ugyanis a víznyomás lerúghatja a csövet, ha nem szakszerűen és megfelelően telepítettük az egyes alkatrészeket.

Válasszon áruházunkban található csepegtető idomok közül és tegye maximálisan hatékonnyá öntözését! A csepegtetés az egyik legvíztakarékosabb módja az öntözésnek, már az ókorban is használták ezt a technikát a föld alá elhelyezett agyagedények alkalmazásával, melyekből szivárgott folyamatosan a víz a növények gyökeréhez. Ma már a technológia és az öntözéstechnikai termékek olyannyira kiforrották magukat, hogy nagyon nagy hatékonysággal gondozhatjuk szeretett növényeinket. Nincs párolgás a levegőben és a víz is pont oda jut a föld alatt, ahová azt a növény a leginkább tudja hasznosítani.

INGYENES
Öntözőrendszer Tervezés