Keressen bátran, segítünk

Egyenes idomok

236 Ft + Áfa
Akciós ár:
300 Ft
Régi ár: 324 Ft
260 Ft + Áfa
Akciós ár:
330 Ft
Régi ár: 353 Ft
307 Ft + Áfa
Akciós ár:
390 Ft
Régi ár: 406 Ft
157 Ft + Áfa
Akciós ár:
199 Ft
Régi ár: 207 Ft
181 Ft + Áfa
Akciós ár:
230 Ft
Régi ár: 239 Ft
205 Ft + Áfa
Akciós ár:
260 Ft
Régi ár: 275 Ft
205 Ft + Áfa
Akciós ár:
260 Ft
Régi ár: 275 Ft
205 Ft + Áfa
Akciós ár:
260 Ft
Régi ár: 275 Ft
205 Ft + Áfa
Akciós ár:
260 Ft
Régi ár: 275 Ft
236 Ft + Áfa
Akciós ár:
300 Ft
Régi ár: 324 Ft
386 Ft + Áfa
Akciós ár:
490 Ft
Régi ár: 569 Ft
465 Ft + Áfa
Akciós ár:
591 Ft
Régi ár: 669 Ft
4 402 Ft + Áfa
Akciós ár:
5 591 Ft
Régi ár: 5 906 Ft

A csepegtető egyenes idom kiválóan alkalmas arra, hogy az öntözőrendszerünkben található csepegtető- vagy LPE csöveket megtoldjuk, illetve összekössük. Nem maradhat ki egyetlen gyakorló kertész felszereléséből sem, mert kertjeinkben a csepegtető csövek szinte mindenhol megtalálhatóak és esetleges sérülés vagy kilyukadás esetén az egyenes toldó a javítás elmaradhatatlan eszköze.

Az egyenes idomok termékkategóriában megtalálhatóak az egyenes toldók, a végelzárók és a szűkítő toldók. Az egyenes toldók segítségével két csepegtető idomot kapcsolhatunk össze, csöveket toldhatunk meg különböző méretekben. Elérhetőek áruházunkban mind a 16 mm-es és a 20 mm-es típusok, melyek tökéletesen illeszkednek az ezzel megegyező vastagságú LPE csövekhez. Összekapcsolhatjuk ezeket ½”-os és ¾”-os alkatrész csatlakozásokkal is.

A toldók nagy szolgálatot tehetnek nekünk. Ha megsérül például a valahol egy csőszakasz, nem kell az egészet lecserélnünk, elég csak a hibás szakaszon egy egyenes idom segítségével áthidalnunk a problémát.

A szűkítő toldók ezzel ellentétben olyan egyenesidomok, melyek nem azonos csatlakozással rendelkeznek a két végükön. Ezek arra szolgálnak, hogy különböző méretű csatlakozással rendelkező idomokat, szerelvényeket, illetve LPE csöveket összekössünk egymással és átmenetet képezhessünk bármilyen alkatrész között. Rendkívül hasznos lehet ez az elem és ez is elengedhetetlen egy kertészmérnök felszerelés arzenáljából. Ráadásul egy-két száz forintos tételekről van csupán szó, sokszor hasznunkra válhatnak, ha van otthon belőle több darab.

A végelzáró elemek arra szolgálnak végül, hogy elzárják a víz útját a rendszernek egy adott pontján. Ha valahol ideiglenesen, vagy végleg meg szeretnénk szakítani a víznek az áramlását, erre az elemre lesz szükségünk. Ezek az alkatrészek is egyaránt kaphatóak 16 és 20 mm-es méretekben.

Minden egyenesidom kiváló anyagminőségű, strapabíró termék, az illesztéseknél azonban érdemes jól meghúznunk a csatlakozást. A víznyomás ugyanis nem szakszerű telepítés esetén lerúghatja a csövet és ebben az esetben rengeteg vizet pazarolhatunk el, mire észrevesszük a problémát. Ez már csak azért is baj, mert maga a csepegtetés az egyik legvíztakarékosabb öntözési technika.

A csepegtető csövek alkalmazásával pontosan oda jut a víz, ahová annak kell, a növényzet gyökeréhez. A növény a föld alatt is úgy alakítja ki gyökérrendszerét, hogy illeszkedjen a csövön található lyukakhoz, így nem fog víz fölöslegesen a talajba elszivárogni, roppant hatékony a rendszer. Egy másik nyomós érv a csepegtetés mellett pedig az, hogy mivel itt nem jut ki a levegőbe a víz, nem fog elpárologni, szemben a szórófejes öntözéssel. Virágágyások, veteményeskertek, tuják, növénysorok öntözéséhez a legideálisabb megoldás ez a technika.

INGYENES
Öntözőrendszer Tervezés